Н.пр. Жоел Мейер, посланик на Република Франция в България, придружаван

...
Н.пр. Жоел Мейер, посланик на Република Франция в България, придружаван
Коментари Харесай

Франция иска да си сътрудничи с Варна – ето как

Н.пр. Жоел Мейер, дипломат на Република Франция в България , придружаван от Люк Леви, шеф на Френския институт, от Клаудия Калво, аташе по лингвистичните въпроси и просветителното съдействие и от полковник Пиер Пакто – аташе по защитата, гостуваха за първи път в Областна администрация – Варна . Те бяха посрещнати от регионалния шеф професор Андрияна Андреева и двамата заместител регионални шефове Антоанета Петрова и Огнян Рачев.

Гостите бяха съпроводени и от почетния консул на Република Франция Недялко Неделчев .

След като се срещна с главните провокации пред работата на Областна администрация – Варна и регионалния шеф, дипломат Мейер уточни задачата на формалната среща, отдадена на определяне на необятно икономическо, просветително и културно съдействие сред района на Област Варна и Република Франция.

Директорът на Френския институт в България Люк Леви, чиято задача е да построява мостове на европейско равнище сред България и Франция показа някои посоки, които институтът развива у нас. Сред тях е насърчаването на проучването на френски език, стимулиране взаимната работа в региона на изкуството , поощряване на обмена във висшето обучение, науката и проучванията и построяването на връзки и практики за взаимна работа с институциите, локалните общности и гражданското общество.

В диалога стана въпрос за извънредно високо ценената работа на Алианс Франсез във Варна, който е с близо 120-годишна история и е едно от осемте представителства на Алианс Франсез в България, с които институтът работи.

Службата за езиково и просветително съдействие на Френския институт следи и за активността на двете образователни заведения с френски просветителни стратегии, по-специално Френския колеж „ Виктор Юго “ в София и Международното френско учебно заведение във Варна .

В хода на диалога бяха посочени и благоприятни условия за поощряване на взаимните действия и планове в региона на висшето обучение, научните проучвания и продан на студенти по разнообразни стратегии.

В края на визитата, гостите разгледаха и изложбата с картини на децата – създатели от Област Варна, които се включиха в самодейността „ Бъдещето на моя град “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР