Н. Пр. д-р Хасан Бармауи, почетен консул на Хашемитско Кралство

...
Н. Пр. д-р Хасан Бармауи, почетен консул на Хашемитско Кралство
Коментари Харесай

Почетния консул на Кралство Йордания посети Плевен по покана на Румен Петков

Н. Пр. доктор Хасан Бармауи, почетен консул на Хашемитско Кралство Йордания, бе на посещаване в Плевен по самодейност на ръководителя на Политическа партия АБВ Румен Петков и със съдействието на Анастас Терзобалиев, консултант по връзките с арабските страни.
В рамките на визитата консулът посети Медицинския университет, където се срещна с управлението на образователното заведение. Д-р Бармауи се срещна със актуалните медицински технологии и образователните стратегии в разнообразни посоки, в това число и с тези, които се преподават и на британски език. Медицинският университет в Плевен образова студенти от над 40 разнообразни страни. Ръководството на университета получи покана от доктор Бармауи за аудиенция в столицата Аман, където пред представителните институции там да бъдат показани опциите за образование на йордански студенти, както и опцията за взаимоотношение сред двете страни в региона на опазването на здравето.
Н. Пр. доктор Хасан Бармауи се срещна и с кмета на Плевен Георг Спартански, където консулът показа проектомеморандум за побратимяване на Плевен с третия по величина град в Кралство Йордания - Зарка. Двата града в бъдеще ще се сътрудничат в разнообразни посоки, като стопанска система, просвета, земеделие, туризъм, индустрия и обучение. Споразумението се чака да бъде подписано при започване на идната година, след което се възнамерява организирането на бизнес конгрес, като последваща стъпка на взаимоотношение. На събитието, което ще е с поддръжката на Политическа партия АБВ и ръководителя Румен Петков, ще бъде показан и пакет от начинания от наша страна към йорданския бизнес, като фактор за увеличението на комерсиалното салдо на двете страни.
С напъните на почетния общоприет консул, Плевен ще бъде деветият град у нас, който ще бъде побратимен с град в Хашемитско Кралство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР