Н а пресконференция в ГД "Национална полиция" министърът на вътрешните

...
Н а пресконференция в ГД "Национална полиция" министърът на вътрешните
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Очевидно бедността се използва за предизборни цели

Н а конференция в Групово дело "Национална полиция " министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че "бедността се употребява за предизборни цели ".

"Давано е самун, дърва, брашно, леща, несъмнено и пари в размер на 30-40-50 или малко повече лв.. На това може да се съгласи един безпаричен човек, за който тези неща са полезност ", разяснява вътрешният министър.

"После някой, възползвайки се от сходни начини, се явява пред камерите и със удовлетворение и самочувствие на победител споделя: "Пак ги бих ". Ето по какъв метод се бие съперника – който има по-голям запас бие оня, който има по-малък запас ", сподели Бойко Рашков.



Рашков заключи работата на Министерство на вътрешните работи по противодействието против пазаруването на гласове през последните месеци.

"По една или друга причина предходното управление на Министерство на вътрешните работи не е полагало такива старания, свързани с изборните правила на жителите. Вероятно една от аргументите е, че последните двама министри – Терзийски и Маринов, сега са претенденти за народни представители от листите на ГЕРБ. До 4 април има единствено няколко каузи, формирани против други партии. А в този момент има шесткратно нарастване на формираните досъдебни производства ", сподели още вътрешният министър.

"Изненадани сме от броя лица, които се занимават с такава незаконна активност ", сподели Рашков.

"Образуването на досъдебни производства е работа и на българската прокуратура. Нямаме пояснение, за какво тя не е го е правила. До 4 април има към 1000 сигнала, които съдържат данни за изборни закононарушения. Само в броени на едната ръка случаи има наказателни досъдебни производства ", добави министърът.

В момента настъпателно атакувахме групите, които се занимават с покупко-продажба на гласове. Няма да останем безучастни към информацията, която постъпва при нас”, сподели вътрешният министър.

Той добави, че в регионите на Гурково, Стара Загора, Хасковска област, Твърдица "са наситени с лица, които се занимават с тези действия и покупката на гласове ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР