Н а днешния ден православната църква почита св. Герман, патриарх

...
Н а днешния ден православната църква почита св. Герман, патриарх
Коментари Харесай

Празник е! Имен ден имат всички с имената...

Н а днешния ден православната черква уважава св. Герман, патриарх Константинополски.

Св. Герман бил наследник на сенатор, погубен от император Константин Погонат (668-685). От младини той се посветил да служи на Бога. Заради благочестивия си живот и духовната си грамотност той отпърво станал кизически свещеник, а в 715 година бил определен за цариградски патриарх.

Като подобен използвал доста усилия да вразуми император Лъв III Исаврянин (717-741 г.), който се оповестил срещу поклонението на иконите, само че на вятъра. Лъв изискал почитането на иконите да бъде наказано на събор.

Св. Герман умрял през 740 година на 95-годишна възраст и бил заровен в манастира „ Хора” в Константинопол. По-късно мощите му били пренесени във Франция.

Свети Герман оставя в завещание химни за възхвала на светците и Божията берекет, проповеди и тълкувания на сложните места в Светото Писание.

Имен ден честват Герман, Геро, Искра, Искрен, Герана, Герасим, Герда.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Двама старци се оплакват един на различен: - Наборе, имам артрит, радикулит, склероза, Паркинсон, камъни в бъбреците, астма… - Е стига де, има ли нещо,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниVolkswagen намерено съобщи, че има упоритостта да стане международен водач на пазара на електрическа подвижност. ID.4 е новото средство за реализиране на тази цел.Вижте кои са теПравителството обмисля разнообразни други възможности за това по какъв начин да процедираИслямистката формация " Хамас " отговориЕдин пасажер е отведен за прегледКакви са направените изводиВластите споделят, че през последните години са осуетили десетки проекти за атентати в училищаКаква е причинатаКакъв % от инфектираните могат да бъдат наранени " Подкрепихме съвсем 1 милион български жители в рецесията ", съобщи Сачева във " Facebook " Хората в Камено проведоха протестна подпискаВреме е за нещо свежо, зелено, виталноКакво са открили ученитеВсе отново на следващия ден преди обяд ще бъде слънчевоТърговци всеобщо пробват да пласират изостаналата продукция с неточни известия за отстъпкиОт на следващия ден в Министерство на правосъдието като длъжностен министър влиза Янаки СтоиловОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР