Мюсюлманският празник Рамазан Байрам бе възвестено в неделя сутринта във

...
Мюсюлманският празник Рамазан Байрам бе възвестено в неделя сутринта във
Коментари Харесай

Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрам

Мюсюлманският празник Рамазан Байрам бе възвестено в неделя сутринта във всички джамии у нас с огромна молитва. На днешния ден на особена респект е тъпанджията, който е будил хората по време на постите.

За мюсюлманите Рамазан Байрам е ден на амнистия и съпричастност. Освен за празнуване, това е и време за равносметка, съгласно вярващите.

Българските мюсюлмани бяха поздравени за празника от президента и сегашния министър председател и някогашния министър-председател.

" Добрите действия, които през днешния ден съпътстват празника, са част от уважението сред хората, разбирателството и толерантността, с които България е образец ", се споделя в приветствие на премиера Кирил Петков на Facebook страницата на Министерския съвет.

" Пожелавам от сърце домовете и околните Ви да бъдат благословени със здраве, благоденствие и благополучие ", съобщи в свие одобрение президентът Румен Радев, представен от пресцентъра му.

" Нека дружно като народ да продължим да отстояваме мира, състраданието и солидарността с всички, нуждаещи се от поддръжка. Защото това е пътят за спасението освен на днешните генерации, а и на човечеството ", се споделя още в приветствието на президента до представителите на мюсюлманското вероизповедание в България.

Бившият министър ръководител и водач на ГЕРБ Бойко Борисов пожела на мюсюлманите доста здраве, благополучие и благополучие. " Нека свещеният празник донесе взаимно почитание, приемливост, мир и разцвет на всички ", написа Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР