Мюсюлманите са изправени пред конфликт, миграция, бедност, болести в широк

...
Мюсюлманите са изправени пред конфликт, миграция, бедност, болести в широк
Коментари Харесай

Ердоган: Мюсюлманите са изправени пред конфликт от Сирия до Афганистан

Мюсюлманите са изправени пред спор, миграция, беднотия, заболявания в необятен район от Сирия до Афганистан, сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

В послание към форума Младежта за ислямско съдействие (ICYF), който се организира в Истанбул, той прикани мюсюлманите да повдигнат гласа против несправедливостите, на които стават очевидци.

" Мюсюлманите би трябвало да поемат отговорност за личния си мир и благоденствие, както и за сигурността и бъдещето на цялото човечество, и да повдигнат гласа си против несправедливостите, на които стават очевидци ", сподели Реджеп Тайип Ердоган във видеообръщението към участниците.

Отбелязвайки, че светът е очевидец на едни от най-бурните времена в човешката история, турският президент акцентира, че проблемите със сигурността, терористичните закани и епидемията от ковид пречат за постигането на стремежи мир.

" Мюсюлманите, които се борят с спорове, миграция, беднотия и заболявания в необятния район от Сирия до Афганистан, въпреки това, би трябвало да се борят с възходящата ислямофобия и културния расизъм, изключително в западното общество ", добави Ердоган.

Турският президент още веднъж прикани за промяна на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като повтори една от дългогодишните си максими, че " светът е по-голям от пет ", имайки поради петте непрекъснати членове на съвета. При всяка опция Турция обръща внимание на световната неправда, акцентира Ердоган.

Той прикани младежите да вземат участие " доста интензивно в политиката, университетските среди, спорта, комерсиалния и обществения живот ".

" Очаквам да не позволявате на никого да се изправи сред нас и да ви разделя по етнически, еретически или културни разлики ", сподели Ердоган.

Представители от 56 страни членки ще обсъдят тактиката на форума Младежта за ислямско съдействие, младежкото развиване, икономическите благоприятни условия, културата, изкуствата, спорта, работата в мрежа и екологичните въпроси.

ВСИЧКО ЗА СИТУАЦИЯТА В АФГАНИСТАН ЧЕТЕТЕ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР