Мюнхен забрани някои протести за борба с изменението на климата

...
Мюнхен забрани някои протести за борба с изменението на климата
Коментари Харесай

Мюнхен забрани протестите за борба с климатичните промени

Мюнхен забрани някои митинги за битка с изменението на климата след блокадите на летищата предходната седмица, съобщи БГНЕС, представен от.

Всички свързани с климата прояви, целящи блокиране на основни пътища и други зони, ще бъдат неразрешени поне  до 8 януари

Столицата на провинция Бавария направи това известие, откакто деятели за климата нарушиха за малко придвижването на летището в Мюнхен в символ на митинг против въздействието на въздушния превоз върху околната среда.

Забраната има за цел да подсигурява, че " главните пътища за незабавни и избавителни коли в региона на града са постоянно свободни и да предотврати вероятни вреди..., които биха могли да зародят заради закъснение на незабавното пътешестване " , се споделя в изказване на месната администрация.

Миналия четвъртък деятели се залепиха за асфалта на две от най-големите немски летища - в Берлин и Мюнхен, като блокираха пистите и улиците.

Климатичните деятели стачкуваха против евтините въздушни пътувания .

Активистите от екологичната група Last Generation в изказване приканиха държавното управление да спре да субсидира въздушния превоз и вместо това да разшири предложенията за на ниска цена пътешестване с трен.

По данни на Европейската организация по околна среда пътуването с железопътен превоз е обвързвано с 14 грама излъчвания на CO2 на пътнически километър. Пътуването със аероплан генерира 285 грама за същото разстояние.

След триумфа на немския железопътен билет за 9 евро през лятото, страната разгласи новия Deutschlandticket - народен билет за публичен превоз, който коства 49 евро на месец.

Министърът на превоза Фолкер Висинг съобщи, че задачата на този ход е да се понижат нездравословните излъчвания и да се помогне на хората да се оправят с рецесията с разноските за живот.

Транспортните управляващи оповестиха и нов " френско-германски билет за трен за младежи " , който дава обещание евтини билети за трен сред Германия и Франция. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР