Мюнхен ще кандидатства да приеме някой от финалите в Шампионската

...
Мюнхен ще кандидатства да приеме някой от финалите в Шампионската
Коментари Харесай

Мюнхен кандидатства за домакинство на финала на ШЛ през 2021 или 2022 година

Мюнхен ще кандидатства да одобри някой от финалите в Шампионската лига през 2021 или 2022 година в опит да усъвършенства възможностите си за продобиване на семейството за мача за трофея в най-престижния клубен шампионат в света, потвърдиха от футболния съюз в Германия. Мюнхен към този момент пусна кандидатура да одобри финала през 2021 година, а Санкт Петербург е другият претендент за хазаин през същата година.

УЕФА отсрочи решението си да дефинира домакини на финалите през 2022 и 2023 година. Гласуването ще се организира през септември, а кандидатурите би трябвало да бъдат подадени най-късно до 22 март.

Мюнхен одобри финалите в Шампионската лига през 1993 и 1997 година на олимпийския стадион. През 2012 година новият и съвременен " Алианц Арена " също беше хазаин на най-важния интернационален мач в клубния футбол.

Санкт Петербург към момента не е приемал европейски край в клубен шампионат.

През 2019 година “Wanda Metropolitano” в Мадрид ще семейства на дуела за трофея в Шампионската лига, а сезон по-късно Истанбул ще провежда финала в най-престижната клубна конкуренция в света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР