Мюнхен. Министър-председателят Бойко Борисов проведе двустранна среща с еврокомисаря по

...
Мюнхен. Министър-председателят Бойко Борисов проведе двустранна среща с еврокомисаря по
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов в Мюнхен: Искаме да сме амбициозни – тогава ни е необходим и амбициозен бюджет на ЕС

Мюнхен. Министър-председателят Бойко Борисов организира двустранна среща с еврокомисаря по бюджет и човешки запаси Гюнтер Йотингер в границите на Мюнхенската конференция по сигурността. Това оповестиха от Правителствената осведомителна работа . Във фокуса на диалога им бяха договарянията по Многогодишната финансова рамка (МФР) за интервала 2021-2027 година
„ Искаме да сме амбициозни - то тогава ни е нужен и упорит бюджет. От това зависи и бъдещото ни развиване, както и да покажем, че Европейски Съюз може да работи единно в сложни времена и да излезе още по-силен от рецесиите “, съобщи българският министър-председател пред еврокомисаря Йотингер.
Премиерът Борисов уточни, че България поддържа причините и позицията на Европейска комисия за привършване на договарянията по МФР до октомври 2019 година „ Надявам се, че ще можем да реализираме съглашение в точния момент, с цел да няма закъснение в стратегиите, да отговорим на упованията и да си върнем доверието на нашите жители “, сподели министър-председателят Борисов. Той уточни пред Йотингер, че от нас се изисква да намерим салдото сред политиката за напредък и новите цели.
„ България, като външна граница на Европейски Съюз, добре схваща нуждата от обезпечаване на задоволително средства за новите провокации, изключително в региона на сигурността, миграцията и защитата. Но също толкоз значимо е бюджетът на Европейски Съюз да влага в напредък, претовареност, конкурентоспособност и конвергенция “, акцентира министър председателят Борисов.
Той съобщи, че за страната ни кохезионната политика и общата селскостопанска политика са от предпочитано значение и са потвърдили своята добавена стойност за целия Европейски Съюз. „ Изключително належащо е в допълнение усилване на фокуса върху потребностите на най-слабо развитите райони. Само по този начин ще избегнем задълбочаването на изоставането и ще подпомогнем усилването на икономическото и общественото развиване и на Европейски Съюз като цяло “, сподели още министър председателят Бойко Борисов.
Българският министър-председател и еврокомисарят се сплотиха към позицията, че уравновесено достижение по МФР, отчитащо потребностите на страните членки, е постижима цел.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР