Мюфтийството съвсем не е толкова сиромахомилско, както се представя. Има

...
Мюфтийството съвсем не е толкова сиромахомилско, както се представя. Има
Коментари Харесай

Експерт: Мюфтийството съвсем не е толкова сиромахомилско, че да му опрощават дълговете

" Мюфтийството напълно не е толкоз сиромахомилско, както се показва. Има над 4700 собствености, които отдава чартърен. При всеки естествен български жител, който отдаде едно дюкянче чартърен, Национална агенция за приходите незабавно отива и му поставя касов уред ". Това разяснява пред БНР Николай Панков - специалист по етнически въпроси и някогашен основен секретар на мюфтийството.

" Народните представители би трябвало да видят интервенция " Хоро ", която се вихри в медийното пространство - по какъв начин сътрудници на Национална агенция за приходите се вършат на Щирлиц и влизат в самодейни колективи, с цел да късат билетчета по 1,5 лева, а в същото време са изтървали крупни суми. Тези 8,2 млн. лева са влезнали в действие след правосъдни решения ", добави той.

Вчера Комисията по вероизповеданията в Народното събрание одобри законопроекта на ГЕРБ и Движение за права и свободи, с който се дава опция за опрощаване на отговорностите на формалните вероизповедания в България. Мотивът на вносителите, е, че смяната, която през днешния ден влиза в пленарна зала, се прави за отбрана на националната сигурност. От финансовото министерство оповестиха, че задълженията са в размер на над 8,2 млн. лева

8,2 млн. лева беше посочена като отговорности на всички вероизповедания, а се оказва, че това е единствено за мюсюлманското вероизповедание, акцентира Николай Панков.

" В закона за опрощаването влизат налози, акцизи, мита, осигуровки, влизат даже наложените финансови корекции по европейските стратегии, държавните и общински такси и още ред неща, в това число и присъдените правосъдни разходи, които в тази ситуация с мюсюлманското вероизповедание са прекомерно доста - към 3 млн. дължи, тъй като води 28 изгубени каузи по отношение на страната и общините във връзка на възобновяване на благосъстоятелност ", изясни пред БНР специалистът.

Той посочи, че за налози за имущество мюфтийството дължи на община София към 600 хиляди лева единствено за 2009 година, а на Пловдив - 300 хиляди лева: " Представете си оттогава до в този момент какъв брой е повишена тази сума ".

Панков разгласи, че през днешния ден ще сезират правосъдното министерство: " Имаме сериозна декларация и с показване на тези 140 дефинитивни каузи. Ще попитаме - по какъв начин тъкмо ще се съблюдава законът и какъв е мониторингът на Европейска комисия по този въпрос, по какъв начин се нарушава върховенството на закона. Влезлите в действие правосъдни каузи се извършват от всички. Не може група народни представители да се крият зад националната сигурност и да споделят, че това е проблем на националната сигурност ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР