Мястото под мивката обикновено се използва широко за складиране на

...
Мястото под мивката обикновено се използва широко за складиране на
Коментари Харесай

4 неща, които никога не трябва да държите под мивката

Мястото под мивката нормално се употребява необятно за депозиране на най-различни артикули и предмети. Особено, когато става въпрос за мивката в кухнята, където мястото несъмнено ни е належащо. Днес обаче ви представяме какво не трябва да държим там по никакъв мотив.

В съвсем всеки дом кухненската мивка е вградена в долап, който употребяваме за предпазване на всякакви неща, предават от az-jenata.bg. Сред тези по този начин наречени всякакви неща има някои, които е по-добре да не бъдат поставяни там. Под мивката може да се образува плесен, каналът може да протече и това да ви коства време, пари и най-много нерви. Кои са предметите и продуктите, които е целесъобразно да не съхранявате под мивката?

Хранителни артикули, които се съхраняват отвън ледник
Ако ползвате шкафа под мивката, с цел да държите олиото, зехтина, брашното, захарта, бобовите и ориза, спрете да го вършиме. Под мивката елементарно се образува плесен, който може да болести вашите хранителни артикули, дори и да не са отворени, в случай че са опаковани в хартиени опаковки, като брашното да вземем за пример. Съхранявайте тези артикули в обособен долап или килер, който е изсъхнал и проветрив.

Агресивни химикали
Не е добра концепция да държите белина, препарат за отпушване на канали или пък обезмаслител под мивката, тъй като са нападателни и рискови химикали, които при нарушение на опаковката могат да провокират съществени здравословни проблеми или увреждане на мебелите в близост.

Запалими препарати
Въпреки че са в шкафа под мивката, запалимите препарати, лакове, бои и някои почистващи препарати могат да провокират пожар, в случай че се държат в кухнята, където съществува риск поради печката, микровълновата или газовия котлон. Мястото им не е там, а по-скоро в друго помещение, надалеч от нагряващи уреди.

Хартиени такъми и кърпи
Кърпите могат да мухлясат или да се трансфорат в среда за развиване на бактерии и патогени, в случай че се съхраняват на влажно място, каквото е шкафът под мивката. Хартиените кухненски произведения също могат да бъдат развалени и превърнати в негодни за приложимост при протичане. Избягвайте да ги държите там.

За какво можем да използваме шкафа под мивката въпреки всичко?
Прибори за почистване (гъбички, парцали, четки);
Телчици;
Кошници;
Пликове за изхвърляне на боклук;
Пожарогасител;
Пособия от първа нужда.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР