Мястото на БСП винаги е било ключово, не само в

...
Мястото на БСП винаги е било ключово, не само в
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е национално предателство

Мястото на Българска социалистическа партия постоянно е било основно, освен в 49-ото Народно събрание. Безспорно ние сме най-мъдрата партия. Ние предупреждавахме за тази коалиция, която се обрисуваше още преди 2 месеца и половина, сред ГЕРБ и ПП-ДБ. За жал се оказахме правилните пророци. Това съобщи организационният секретар на Българска социалистическа партия и депутат Борислав Гуцанов в ефира на Българска национална телевизия, оповестява партийният пресцентър.

" Това няма да докара до нищо положително за страната. Аз не знам за последните 30 години да е имало по-голямо изменничество и двуличие от това, което се случи последните няколко дни, от тази коалиция. Ние ще гласуваме срещу този кабинет в пленарната зала ", безапелационен е депутатът.

В утринният блок на националната телевизия той изясни, че Политическа партия са се родили под юмрука на президента. " Партия, която трябваше да отстрани този модел на ръководство надълбоко внедрен от ГЕРБ повече от 10 години. В един миг от " мутри вън " стана " мутри вътре ". Това беше голяма вяра на хората, която просто ей, по този начин отпътува ", сподели Гуцанов.

Той попита и каква е смяната, която са донесли. " Знаете Българска социалистическа партия какъв брой години се бори против ГЕРБ и продължаваме да водим тази борба. Мафия обвързвана с държавно ръководство, обири и в един миг идва една партия, основана тъкмо това да отстрани, а тя се оказа на същото равнище даже и по-лошо ", разясни националният представител.

Гуцанов изясни за какво социалистите не са подкрепили първия мандат. " Ние постоянно водим диалози с всяка политическа партия и считаме, че това би трябвало да е по този начин. Но в никакъв случай от нас не се е отронила дума за коалиция с ГЕРБ. Това беше решението на нашият конгрес. ", безапелационен беше той.

И очерта част от целите на Българска социалистическа партия. " Бюджетът на страната, ПВУ. Ние сме една от страните в Европа, която не сме усвоили и минимална част от Планът, а тук приказваме за милиарди " сподели Гуцанов и акцентира, че социалистите са срещу даването на оръжие за Украйна.

" Да се съюзиш с една партия, която несъмнено е нарушавала не веднъж или два пъти законите на страната. Последната една година от ръководството на ГЕРБ 7,8 милиарда се дадоха без търг, без конкурс по ин хаус. И тръгваш да помагаш на тази политическа партия. Е това какво е?, попита Гуцанов.

По думите му двете партии, които в този момент желаят да създадат държавно управление мислят по идентичен метод. " С недостиг от 3 % недостиг, по какъв начин ще осигуриш пенсиите, обществените придобивки, това е неуместно, което го желаят тези две партии. Това значи хората да се чудят по какъв начин да свържат двата края. И без това инфлацията е брутална ", сподели с терзание Гуцанов.

Той напомни и по какъв начин през 2017г. Борисов е предложил " всичко " на Българска социалистическа партия. " Включително госпожа Нинова да бъде ръководител на Народното събрание, единствено да престанем с тази битка против мафиотската конструкция на ГЕРБ и да влезем в общо ръководство с тях. Отказахме ", акцентира социалистът.

Гуцанов прикани основният прокурор, да премине от думи към дейности. " Даваме образци с газа. По времето на Кирил Петков и Асен Василев бяхме стигнали летния сезон 901% по-скъпа газ, в сравнение с прилежаща Турция. Прокуратурата да види какво става с тези доставки на газ ", добави Борислав Гуцанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР