Мястото, където е , е подбрано много внимателно – това

...
Мястото, където е , е подбрано много внимателно – това
Коментари Харесай

Какво разкрива вторият оглед на мястото, където е убит Алексей Петров?

Мястото, където е, е подбрано доста деликатно – това е посочил вторият оглед. То се намира под лифта „ Драгалевци “ – „ Бай Кръстьо “, във високата част на Витоша , като до него се доближава по туристическа пътека.

Петров е слязъл от колата си на пътя и по-късно е тръгнал с познатата си надолу , разясняват източници на „ Българска национална телевизия “. По техни данни той е споделил на охранителите си, че няма заплаха и ги е оставил да чакат при автомобила. Приблизително 100 метра надолу в храстите бил прикрит наемният палач . Той е стрелял с ловна пушка , като е уцелил Алексей Петров в челото . Изходната рана е в тила му.

Две са опциите за бягство – назад към „ Драгалевци “ или в посока Черни връх . Предположенията са, че наемникът е поел по втория път, като и оттова евентуалните направления за отдръпване са два – към Перник и Студена , а другият – към Дупница и Ярлово . Оттам е бърз пътят към граничните пунктове със прилежащите страни.

Експертът по сигурност Тихомир Безлов означи, че в случай че се направи ранглиста за убитите през миналите 20 години, той би определил Алексей Петров като един от най-влиятелните .

Първите чули изстрелите са двойка украинци . Те не са видели килъра.

, е обяснила, че наемникът е носил камуфлажно облекло , изскочил е зад гъстата растителност и се е придвижвал с велосипед .

В момента проверяващите вършат опит да подредят веригата от изпълнителя до поръчителя, през медиаторите.

Бившият началник на Софийската градска прокуратура Николай Кокинов изясни, че при този вид убийства нормално причинителят, поръчителят и помагачите се разграничават един от различен „ в случай че се стигне до откриване на причинителя, той нормално не знае кой е поръчителят “ . Според него убийството ще остане неразкрито .

Работи се и за определяне на претекстовете за убийството. Отворени са и студени досиета от опитите за покушението му през 2002 и 2015 година. Анализаторите считат, че в претекстовете се крие ключът към преразпределението на бизнеса и сферите, в които Алексей Петров е имал въздействие.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР