Мястото е предоставено от общината на клуба на програмиститеСвободна ИТ

...
Мястото е предоставено от общината на клуба на програмиститеСвободна ИТ
Коментари Харесай

Велико Търново обособява „Хакерспейс” зона

Мястото е предоставено от общината на клуба на програмистите

Свободна ИТ зона може да насърчи общуването сред бизнеса и фрагментите във Велико Търново

Зона за свободен достъп на хора, които се интересуват от осведомителни технологии, се обособява във Велико Търново, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Невен Боянов, ръководител на локалния клуб на програмистите.

„ Хакерспейс ” ще бъде място за хора, които желаят да усъвършенстват уменията си в областта на програмирането или просто имат потребност от пространство за спокойна работа. Мястото, където е обособена зоната – в някогашния Пионерски дом, на бул. „ България ”, е предоставено безплатно на клуба на програмистите от община Велико Търново.

Ремонтът и подобренията са осъществени с доброволчески труд от членовете на клуба, означи Боянов. Той посочи, че мястото е уместно също по този начин за семинари и конференции, на които ще бъдат представяни новостите в областта на технологиите и програмирането.

Членовете на клуба са съавтори на образователния проект в най-новата компетентност на Великотърновския университет „ Софтуерно инженерство ”, а част от тях водят извършения във Факултета по математика и информатика. Специалистите ще бъдат разполагаем както на студенти, по този начин и на възпитаници и учащи се, за съвещания, които могат да добавят обичайните образователни стратегии, уточни Ивайло Николов, от управителния съвет на клуба.

През последните години технологиите навлизат от ден на ден във всички сфери на бизнеса, по тази причина сериозните компании търсят способи за връзка със експертите от ИТ бранша, означи Павел Дончев. Според него, сходно място би могло да бъде удачна форма за опознаване на двете страни и да сътвори предпоставки за взаимна работа.
още по тематиката
„ Хакерспейс ” ще бъде място и за действителна проява на нововъведенията в областта на роботиката и приложенията. Членовете на клуба обмислят пространството да бъде отоплявано и осветявано със модерни инфрачервени и слънчеви системи.

Откриването на зоната ще се състои на 29 септември от 14 ч., а на идващия ден ще бъдат проведени полемики и презентации, в които ще вземат участие членове на сходни клубове от Стара Загора, Русе, Габрово и други градове, прецизира Българска телеграфна агенция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР