Мярката „Запази ме” ще продължи да действа за периода на

...
Мярката „Запази ме” ще продължи да действа за периода на
Коментари Харесай

Сачева: Мерките „Запази ме” и 60/40 продължават да действат

Мярката „ Запази ме” ще продължи да работи за интервала на новите ограничаващи ограничения. 75 % от осигурителния приход ще бъде заплатен на хората в неплатен отпуск. Това заяви на брифинг в Добрич обществения министър Деница Сачева.

Що се отнася до програмата „ Родители в заетост”, тя също продължава своето деяние и който желае може да се възползва от нея в Агенцията по заетостта, добави Сачева.

По тази мярка в Бюрата по труда могат да бъдат наети безработни родственици или хора, които имат съответните качества и са определени от родителите да бъдат детегледачи. Те ще получат една минимална заплата дружно с осигуровките към нея.

Изчакваме заповедта на здравния министър и по-късно незабавно ще издам заповед, в която ще бъдат включени всички стопански действия, които са затворени, добави още Сачева.

Хората, които ще излязат в неплатен отпуск в идващите 10 дни ще бъдат със непокътнати осигурителни права. Със законодателните промени 90 дни неплатен отпуск поради заповед на държавен орган се смятат за застрахователен стаж и няма да има проблем за тези хора при бъдещо пенсиониране, изясни общественият министър

Сачева разгласи, че не престават и ограниченията 60/40 и 80/20, които могат да бъдат употребявани от работодателите, където има отчасти затваряне, какъвто е казусът с хотелите.

Кандидатстването ще става, след края на март, като изтече периода (на мерките) и ще стартира при започване на месец април, с цел да могат да бъдат изплатени до 15 април.

На този стадий други обществени ограничения не се разискват, сподели Сачева.

Бизнесът с терзания в навечерието на локдауна Ангелов: Ако бяхме поръчали отредените за нас ваксини, щяхте да ме питате дали е занемареност Ангелов: " АстраЗенека " не предизвиква нищо, българите ще схванат каква е истината Борисов: До 31 март ще използван най-строги ограничения, животът и здравето на хората са най-важни Ген. Мутафчийски: България е трета в света по растеж на Коронавирус смъртността Строги епидемиологични ограничения влизат в действие у нас от понеделник Проф. Огнян Кунчев: С имунизация епидемията у нас ще свърши до края на годината В очакване на новите противоепидемични ограничения COVID-19 в България: 4201 са новите случаи, настанените в болница към този момент са над 7800 Оазис ли е Търговище във връзка с COVID-19?
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР