Мярката за зелените коридори няма как да се прилага на

...
Мярката за зелените коридори няма как да се прилага на
Коментари Харесай

Мирослава Иванова: Мярката за зелените коридори не може да се прилага на практика заради закона

Мярката за зелените коридори няма по какъв начин да се ползва на процедура. Причината са законите. Служителите в магазините нямат право да изискат персонална карта, заради което в никакъв случай не могат да бъдат уверени за възрастта на индивида, посетил комерсиалния обект.
Това съобщи Мирослава Иванова, представител на Сдружението за съвременна търговия. От организацията желаеха унищожаване на зелените коридори за извършване на покупки за възрастните хора. Мярката на здравното министерство срещна остри реакции, което наложи и смяна на часовия диапазон. Въпреки това обаче към момента има недоволни.

" Търговските вериги доста от близко познават динамичността на потребителските настроения. Не работи съгласно нас този зелен кулоар от 13.30 ч. до 16.00 ч. Искаме те напълно да отпаднат. Това не е предложение на книга, базира се на практиката ", добави още Мирослава Иванова.

По думите й сега не е известно ще има ли среща със здравния министър, само че Сдружението се надява институцията въпреки всичко да чуе гласа на комерсиалните вериги.

" Надявам се да си стиснем ръцете. Потребителите под 65-годишна мъзласт могат да освободят кулоар за възрастните хора, само че дано това да бъде непринудено ", уточни още Иванова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР