Мярката за таван на надценката е наивна от търговска и

...
Мярката за таван на надценката е наивна от търговска и
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Таван на надценката на цените е наивна мярка, а ефектът ще е нулев

Мярката за таван на надценката е наивна от комерсиална и икономическа позиция. Ефектът от нея ще е съвсем нулев. Производителите могат да се обединят в кооперативи, тъй като не всички фермери са огромни производители. По този метод веригите ще преговорят с мощен кооператив. Те обаче би трябвало да са съвременни структури, а не Трудово-кооперативно земеделско стопанство. Това изясни пред bTV финансистът Левон Хампарцумян.

Трябва да сме съвременни, а не по сталинския комунизъм да се опитваме да контролираме цените, настоя банкерът. И изясни, че синдикатите нямат работа в диалозите за битката със спекулата. То и банкерите не са производители и нямат място в този диалог, отвърна му Славчо Петров от КНСБ.

„ Целта е да създадем благи очи на сътрудниците ни в Европейска комисия, че нещо вършим по линия на инфлацията, защото това е единствената причина да не влизаме в еврозоната “, съобщи пък икономистът Кузман Илиев.

„ Сигурен съм, че има далавера. Контролът, който би трябвало да реализира страната, би трябвало да е непоколебим и постоянен, а не кампаниен “, сподели пък Славчо Петров. Според него в момента не се знае каква в чистата надценка на търговците. Каква е повода на създаден в България артикул да скача двойно? Бедният и слабият кредитира с оборотни средства богатия и мощния, сподели синдикалистът. Той е безапелационен, че страната би трябвало да си влезе в ролята, институциите би трябвало да работят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР