Мярката за спирането на социалните помощи на хора в трудоспособна

...
Мярката за спирането на социалните помощи на хора в трудоспособна
Коментари Харесай

Султанка Петрова: Ромите в България са един резерв, който трябва да използваме

Мярката за прекъсването на обществените помощи на хора в трудоспособна възраст, които не работят не е нова, записана е в целите на ГЕРБ. Чрез съответните стратегии хората в работоспособност без здравословни проблеми могат да бъдат включени в работа. Това съобщи Султанка Петрова, заместник-министър на труда и обществената политика в студиото на Българска национална телевизия, предването "Още от деня ".

За предишния месец в Пловдив са спряни обществените на 300 фамилии, за това, че не пускат децата си на учебно заведение. Това е ефикасен метод, с цел да схванат хората, че би трябвало да образоват децата си. Има ромски махали, в които 100% от децата вървят на учебно заведение. Ромите в България сега са един запас, който би трябвало да използваме, сподели тя.

Агенцията по заетостта предлага разнообразни типове претовареност и работа. Ще се възползваме от това какви са опциите на обособения субект, какво е приключил и по какъв начин може да се преквалифицира. Срещите, които върша в другите градове потвърждават, че има хора на 30-40 години, които не са работили в никакъв случай, разкри още Петрова.

Организирах срещи в Министерството с няколко неправителствени организации, за това по какъв начин бихме могли да работим. Първото, което те споделиха е, че имат потребност от работна ръка. Дори от Камарата на строителите споделиха "дайте ни хора, ние ще ги обучим”. Установява се, че даже и да сте приключили висше обучение, при започване на работа, квалификацията не е задоволителна, и работодателят би трябвало да те образова, добави заместник-министърката.

Догодина ще бъдат отделени 80 милиона лв., които ще бъдат ориентирани за такива хора, които би трябвало да влязат в пазара на труда. Те ще са за образование и подготовка. Ще отпускаме и средства за работодатели, които желаят да образоват, съобщи тя.

Министерството на труда подкрепя превоза от едно обитаемо място в друго, с цел да няма проблем и с отиването на работа и в различен град. Профилът на човек, който не работи е този, който чака обществени помощи от страната. Тези хора би трябвало да схванат, че би трябвало да работят. Мантрата, че сме небогати и няма работа към този момент не е настояща, добави заместник-министърката.

От 250 до 300 лв. могат да получат обществено слаби. Когато им се спрат помощите, ще отидат да работят и за 500 лв.. А в случай че индивидът се развива, може да взима доста повече от минималната заплата, приключи Султанка Петрова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР