Мярката за помощ за гориво тепърва ще се финализира. Обсъждат

...
Мярката за помощ за гориво тепърва ще се финализира. Обсъждат
Коментари Харесай

Обмислят ваучерите за гориво да са дигитални

„ Мярката за помощ за гориво занапред ще се завърши. Обсъждат се цифрови ваучери. Електронна система би трябвало да е наясно дали даден консуматор може да получи отстъпка. За да се построи такава обаче ще са нужни месеци, а ние желаеме да помогнем в този момент “. Това съобщи пред Nova news  Ивайло Мирчев, народен представител от „ Демократична България “.

Според него най-бързият вид е помощта да е против даване на персонална карта.

„ Има 2 милиарда лв. за подкрепяне на семействата. В рамките на дни ще бъдат показани елементи. Планираме 13 ограничения, не желаеме да се дават пари на калпак “, изясни той.

По думите му мярката за горивата, която не е ясно по какъв начин ще проработи, ще бъде до края на годината.

Според Деница Сачева от ГЕРБ отстъпката за горивата не може да бъде приложена.

„ Наблюдаваме под паника старания на държавното управление да предложи нещо без да е ясно дали може да се приложи и по какъв начин ще бъде управлявано. Не мисля, че отстъпката за горивата е ефикасна мярка. ГЕРБ предлага да се отстрани зелената такса и да се понижи акциза и Данък добавена стойност. Така централно да се понижи цената на горивото “, съобщи тя.

„ Инфлацията основава заблуда за повече доходи, само че щом бъде овладяна, би трябвало да се намерения по какъв начин ще се обезпечат средства за помощите “, акцентира Деница Сачева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР