Мярката може да бъде приложена, за да се избегне неправилното

...
Мярката може да бъде приложена, за да се избегне неправилното
Коментари Харесай

По-високи оградни пана на бул. Волов ще поиска полицията

Мярката може да бъде приложена, с цел да се избегне неправилното секване на пешеходци по булеварда. Във вторник там стана злополука, при която възрастен пешеходец е пресичал погрешно, а мотоциклетист почина. Старши контрольор Стилиян Станев от ОДМВР в Русе сподели, че ще бъде изпратено сигнално писмо с предлагането за по-високи пана, а алтернативата са пешеходни пасарелки и реновирани подлези. Той съобщи още, че контролът на скоростта на бул. “Волов ” се следи съвсем всекидневно. Инспекторът заключи и резултатите от съвместнатаспециализирана интервенция по метода „ широкообхватен надзор ”, която се организира през вчерашния ден в Русе с присъединяване на чиновници от бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР – Русе, и от териториалните структури на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, Агенция „ Пътна инфраструктура “, Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, Агенция " Митници " и Национална организация за приходите.

Проверките се направиха на образуван контролно-пропусквателен пункт /на вход-изход на гр. Русе/ на основния път Русе – Бяла, където водачите се спираха и отклоняваха за инспекция към инспектори от другите институции за отношение по подготвеност.

В рамките на три часа – за времето от 9 часа до 12 часа са тествани 34 МПС, от които влекачи с полуремаркета - 9, товарни коли – 14 и леки коли – 11; тествани са общо 70 лица и са осъществени 34 проби за алкохол на водачите на МПС.

При инспекциите на влекачите с полуремаркета е употребен мобилен кантар, като не е открита претрупана комбинация. Констатирани са 3 броя механически неизправности, като за това са формирани 3 акта за определяне на административно нарушаване.

По отношение на водачите и пасажерите: връчени са 14 електронни фиша, формирани са 3 фиша на водачи на МПС и 1 на пасажер. Установено е едно нарушаване от лидер на товарен автомобил с молдовска регистрация, който не е заплатил маршрутна карта и му е формиран акт от чиновниците на Национално ТОЛ ръководство.

Служителите от Национална организация по приходите не са установили нарушавания от тяхната подготвеност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР