Мярката е с бюджет 180 млн. лв. и е насочена

...
Мярката е с бюджет 180 млн. лв. и е насочена
Коментари Харесай

МИР публикува за обществено обсъждане нова процедура по Плана за възстановяване

Мярката е с бюджет 180 млн. лева и е ориентирана към микро-, дребни, междинни и огромни предприятия
Министерството на нововъведенията и растежа разгласява за публично разискване нова процедура „ Кръгова стопанска система “ по Плана за възобновяване и резистентност. Мярката е с бюджет 180 млн. лева и е за поддръжка на индустриалните компании за преход към кръгова стопанска система.

По нея ще могат да аплайват микро-, дребни, междинни и огромни предприятия. Минималният размер на безвъзмездната помощ, която сдруженията могат да получат, е 70 000 лева Максималният е диференциран по отношение на размера им. Микро фирмите могат да получат най-много 350 000 лева, дребните – 550 000 лева, междинните – 750 000 лева, а огромните – до 1 млн. лева Съфинансирането е до 50%.

Със средствата компании ще могат да внедряват в производствата си съоръжение, с което да понижат отпадъците и средствата за депонирането им, а от остатъчния материал да създават нови артикули. Също по този начин и да вкарат неутрални във връзка с климата способи и технологии за произвеждане и ползване на продуктите им. Мярката ще подкрепи да се ограничи потреблението на опаковки от пластмаса и еднократни пластмасови артикули, като се създават повече за многократна приложимост.

По процедурата могат да аплайват компании от бранш C „ Преработваща индустрия “ като се изключи тези от тях, за които кандидатстването е пред други стратегии и ръководещи органи.

Условията за кандидатстване по процедурата може да прочетете на https://bit.ly/3WYMkWB.

Предложения и мнения в границите на публичното разискване могат да се изпращат до 2 март 2023 година (включително) в системата ИСУН 2020 (https://2020.eufunds.bg/ ), раздел „ Процедури за БФП “ – „ Национален проект за възобновяване и резистентност “, „ Процедури за публично разискване “. Те би трябвало да са в свободен текст в поле „ Описание “ от меню „ Изпрати коментар/предложение “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР