Мярка за неотклонение задържане под стража взе Районен съд –

...
Мярка за неотклонение задържане под стража взе Районен съд –
Коментари Харесай

Буйствалият на ул. „Ибър“ остава в ареста

Мярка за неотклонение задържане под стража взе Районен съд – Русе във връзка с 36-годишния Г. Й., упрекнат в безчинство и закани с ликвидиране на трима служители на реда на 11.06.2023 година към 3 ч. на ул. „ Ибър “ в гр. Русе.

Освен тези към този момент предявени 4 обвинявания, прокурорът съобщи, че евентуално ще бъде повдигнато още едно – за държане на наркотични субстанции. Той напомни, че Г. Й. преди 10 години е бил осъждан за такова действие и му е било наложено административно наказване санкция. Адвокатът възрази, че подзащитният му към този момент е оправдан и към сегашния миг се води неосъждан, заради което изиска мярка домакински арест.

Състав на Районен съд - Русе счете, че събраните до сегашния миг по делото доказателства водят към извода за съществуване на обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушенията, за които е притеглен в това процесуално качество. Според съда, не е налице заплаха Г. Й. да се укрие, защото има непрекъснат адрес и работи, само че съществува риск да извърши друго закононарушение поради доказателствата, а и неговите изказвания, че е бил под въздействието на наркотични субстанции и в това положение се е въвел самичък по лично предпочитание.

Определението на Районен съд – Русе, с което е взета във връзка с Г. Й. мярка за неотклонение задържане под стража предстои на обжалване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР