Мярка за неотклонение Задържане под стража постанови Районишнят съд в

...
Мярка за неотклонение Задържане под стража постанови Районишнят съд в
Коментари Харесай

Мароканец два пъти бяга от България през ГКПП Гюешево

Мярка за неотклонение " Задържане под стража " постанови Районишнят съд в Кюстендил за мароканец, който на два пъти бяга от България през западнатна граница при Гюешево. В разпита е декларирал, че е обитавал като емигрант в два центъра в България и ги е напускал - веднаж тръгнал за Германия, втория път - за Италия, разкри БНР.

Случаят е от 28.02.2024 година, в землището на село Гюешево. На към 50 метра от 96-а гранична пирамида, обозначаваща линията на държавната граница с Република Северна Македония, мъжът излязъл през границата от България.

Към момента на задържането той не е имал документи за идентичност в себе си, открит е след предаването му от северномакедонските полицейски чиновници, откакто е минал от българска на македонска територия по нерегламентиран метод.

В разпита е декларирал, че е обитавал като емигрант в два центъра в България . Напуснал ги е и се е придвижил до Германия, откъдето е върнат в България и по-късно още веднъж е направил опит да премине нелегално българската държавна граница като е целял да стигне в Италия .

Мароканецът няма непрекъснат адрес на територията на страната, няма месторабота, не владее български език.

Съдът смята, че е налице и действителна заплаха от укриване или осъществяване на закононарушение, налице са всички кумулативно планувани предпоставки за взимане на мярка за неотклонение " Задържане под стража " .
 На Граничен контролно-пропусквателен пункт
На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево " задържаха албанец, разгласен за интернационално търсене

Лицето е търсено за ликвидиране и владеене и приложимост на нелегално оръжие

За посочения състав на закононарушение е планувано наказване " Лшаване от независимост " от три до шест години и санкция от 1000 до 5000 лева

Определението на Районния съд предстои на обжалване пред Окръжен съд - Кюстендил.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР