Мярка за неотклонение “задържане под стража наложи Районен съд -

...
Мярка за неотклонение “задържане под стража наложи Районен съд -
Коментари Харесай

Задържаха под стража млад мъж, задигнал кола и чужди вещи

Мярка за неотклонение “задържане под стража " наложи Районен съд - Варна на 27-годишен мъж, притеглен като обвинен за противозаконно лишаване на автомобил и кражба на движимости.

Съдът почете настояването на прокуратурата и взе най-тежката мярка за процесуална насила във връзка с 27-годишен мъж, по отношение на който на 1 септември т.г. са предявени обвинявания за противозаконно лишаване на длъжностен лек автомобил от владението на друго лице, без негово единодушие и за кражба на непознати движимости. Деянията се явяват тежки умишлени, наказуеми по член 346, алинея 1 и по член 195, алинея 1 от Наказателния кодекс, като плануваните за тях в закона санкции са " отнемане от независимост “, надлежно сред една и 8 години и от една до 10 години.

Анализът на събраните материали и доказателства по делото водят съда до обосновано съмнение за авторство на действието и за съществуване на действителна заплаха той да се укрие или да извърши закононарушение. На 31 август т.год. обвиненият е забелязан и хванат от полицейски чиновници в региона на бул. “Девня “ във Варна, управлявайки лишен и разгласен за търсене непознат автомобил, дружно с крадени движимости в него. При опит да бъде спрян с автомобила от полицейските органи, той се е опитал да избяга, като след гонене през огромна част от територията на Варна, в това число и при шофиране в платно за насрещно придвижване,  обвиненият е бил арестуван директно откакто изоставил непознатото МПС наоколо до ЖП гарата.  При направения му полеви тест за опиати се открива повлияване от наркотични субстанции – амфетамин и метамфетамин.  От данните по делото е видно, че 27-годишният мъж е лице от дейния престъпен контингент, осъждан като малолетен за похищения против собствеността и против който понастоящем се водят и други досъдебни производства. Обвиняемият има адресна регистрация, само че не обитава там и води бездомнически метод на живот. Съдебният състав счете, че с оглед непредсказуемото държание на 27-годишния обвинен и високата социална заплаха от действието, следва да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража ".

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен период, като при положение на тъжба делото бе планувано пред ВОС за  7 септември т.год. от 13 часа.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР