МВР Окръжна прокуратура-София привлече Григор Григоров като обвиняем в извършване на

...
МВР
Окръжна прокуратура-София привлече Григор Григоров като обвиняем в извършване на
Коментари Харесай

Задържаха шофьора на автобуса-ковчег, следователи изземват документи

МВР Окръжна прокуратура-София притегли Григор Григоров като обвинен в осъществяване на закононарушение по член 343 алинея 4 вр. алинея 3 б. " Б “ прочие 2 вр. алинея 1 б. " В “ вр. член 342 алинея 1 прочие 3 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. Той е упрекнат в това, че на 25 август 2018 година в гр. Своге, София област, на път 2 -16, при ръководство на рейс МАН, с посока на придвижване Своге – София, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата – член 21 алинея 2 от Закона за придвижване по пътищата:

" При избиране на скоростта на придвижване на лидера на пътно транспортно средство е неразрешено да надвишава 40 км/ч, сигнализиран с пътен знак В 26 и по непредпразливост е предизвикал телесна щета на повече от едно лице и гибелта на повече от едно лице – 16 лица и казусът е изключително тежък. Повдигането и предявяването на обвиняването е осъществено през вчерашния ден, 26.08.2018 година, късно следобед.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият е арестуван за период до 72 часа, за обезпечаване на явяването му пред съда за установяване на непрекъсната мярка за неотклонение. Към актуалният миг задържането се извършва в изискванията на болнично заведение, където Григоров е на лекуване. С разпореждане на основния прокурор следствието по делото е предоставено на Националната следствена работа, където то се реализира от екип от следователи. В рамките на днешния ден предстоят спомагателни огледи. В същото време следователи реализират изземване на относими към следствието документи от Министерство на регионалното развитие, Агенция " Пътна инфраструктура “, Агенция " Автомобилна администрация “ и комерсиалното сдружение – реализатор на ремонта на пътния сектор.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР