МВР МВР разкри подробности за специализираната операция, за която Burgas24.bg съобщи

...
МВР
МВР разкри подробности за специализираната операция, за която Burgas24.bg съобщи
Коментари Харесай

12 са арестувани при зрелищната спецакция до БСУ! Открити са много наркотици и пари

МВР МВР разкри детайлности за профилираната интервенция, за която Burgas24.bg заяви през седмицата.

Операцията е извършена на територията на Бургаска област, след одобрен проект от основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов и под директното управление на Специализираната прокуратура. В нея са взели участие чиновници на териториалния бранш " Борба с проведената престъпност “ към ГДБОП-МВР в Бургас и сътрудниците им от Отдел " Наркотици “ при ГДБОП.

В хода на полицейските дейности са арестувани 12 участници в групата. На четирима от тях – на възраст 37 година, 39 година, 28 година и 22 година, е повдигнато обвиняване за осъществено закононарушение по чл.321 вр. чл.354а от Наказателен кодекс. С решение на Специализирания углавен съд им е повдигнато обвиняване по член 321 от Наказателен кодекс и им е наложена мярка за неотклонение " задържане под стража “.

В рамките на интервенцията са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности в жилища и употребени от арестуваните леки коли. Иззети са към 1 кг разнообразни типове наркотични субстанции - суха зелена тревна маса - канабис, метамфетамин, кокаин, хашиш.

Открити са 48 растения от рода на конопа, 18 от които били отглеждани в особено оборудвано за задачата помещение на къща. При претърсванията са конфискувани още - газово оръжие, ножове и палки, а в дома на водача на групата е открита и парична сума в размер на 15 490 лева По първични данни групата е работила от началото на тази година на територията на страната и Бургаска област. Установено е, че участниците са прибягвали до потреблението на насилствени способи - закани и побои, при реализиране на незаконната си активност. 

По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по чл.321 вр. чл.354а от Наказателен кодекс, работата по което продължава под надзора на Специализираната прокуратура.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР