МВР явно е ангажирано с профилактиране на неудобни политически опоненти

...
МВР явно е ангажирано с профилактиране на неудобни политически опоненти
Коментари Харесай

Росен Желязков: МВР профилактира неудобни политически опоненти, изостави задълженията си по предотвратяване на пътни инциденти |

Министерство на вътрешните работи очевидно е ангажирано с профилактиране на неуместни политически съперници и изостави отговорностите си, свързани с предварителна защита и попречване на пътни произшествия.

Това зяви лидерът на листата на ГЕРБ-СДС за Благоевградска област Росен Желязков по време на посещаване в Разлог и Банско. Заедно с него бяха регионалният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андей Новаков, регионалният секретар Даниела Савеклиева и претендентите за народни представители доктор Емил Тончев, Александър Мацурев и Николай Сливков. При срещата си с жителите те разискаха проблеми, свързани с пътната сигурност в региона. Желязков акцентира, че статистиката за последните 7 месеца е тревожна, предвид на увеличаващия се брой на пътнотранспортни катастрофи и тежък травматизъм.

" Обезпокоителен е растежът на тежки произшествия в 16-километровата права в Кресненското дефиле. Необяснимо е бездействието във връзка с пътния надзор, както и неглижиране на въпроса с обезпечаването на ефикасна инфраструктура на пътната сигурност по продължение на дефилето, съгласно предложенията на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", разяснява Росен Желязков. 

По думите му неналичието на междуинституционална съгласуваност се илюстрира от броя на пътните катастрофи, който единствено за последните 7 месеца надвишава доста броя на годишна база през последните 5 години. Според Желязков аналогична тревожната наклонност се вижда и на пътя Симитли-Банско-Гоце Делчев, което в забележителна степен се дължи на неналичието през последните месеци на линеен надзор от страна на Министерство на вътрешните работи.

Не бяха подминати и въпроси, свързани с паниката на хората от пандемията и рецесията в вероятността за приходи и скок в цените.
По време на обиколката в Разлог и Банско жителите на двата града получиха материали, свързани с пътната сигурност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР