МВР временно ще отнема регистрацията на технически неизправните автомобили. Това

...
МВР временно ще отнема регистрацията на технически неизправните автомобили. Това
Коментари Харесай

Спират от движение неизправните коли

Министерство на вътрешните работи краткотрайно ще лишава регистрацията на механически неизправните коли. Това стана факт след признатите дефинитивни промени в Закона за Министерство на вътрешните работи , съобщи БГНЕС, осведоми NOVA. 

Според измененията Министерство на вътрешните работи и Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ ще обменят данни за записаните коли и периодическите им механически прегледи.

В случаите, когато се откри рискова техническа нередовност, Изпълнителната организация ще уведомява Министерство на вътрешните работи. То ще лишава краткотрайно регистрацията и ще уведомява притежателя на автомобила. След премахване на техническата нередовност, Министерство на вътрешните работи ще позволява използването на транспортното средство. В такива случаи не е нужна нова процедура за неговата регистрация.

От друга страна с измененията в Закона чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще могат да съдействат при наблюдаване на държавната граница и да задържат нарушителите. А оградата по границата беше включена в листата на обектите и дейностите, които Министерство на вътрешните работи охранява с полицейски органи, в това число и със сигнално-охранителна техника.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР