МВР временно ще отнема регистрацията на технически неизправните автомобили. Това

...
МВР временно ще отнема регистрацията на технически неизправните автомобили. Това
Коментари Харесай

Технически неизправните автомобили ще остават временно без регистрация, реши НС


Министерство на вътрешните работи краткотрайно ще лишава регистрацията на механически неизправните коли. Това стана факт след признатите дефинитивни промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според измененията Министерство на вътрешните работи и Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ ще обменят механически данни за записаните транспортни средства и за периодическите им механически прегледи.

В случаите, когато при периодически механически обзор се откри рискова техническа нередовност, Изпълнителната организация ще уведомява Министерство на вътрешните работи за краткотрайно лишаване на регистрацията на неизправното транспортно средство.

Министерство на вътрешните работи ще лишава краткотрайно регистрацията и ще уведомява притежателя на транспортното средство. След премахване на рисковата техническа нередовност Министерство на вътрешните работи ще позволява използването на транспортното средство. В такива случаи няма да се реализира нова процедура за неговата регистрация.

От друга страна с измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи чиновниците на силовото ведомство ще могат да оказват подпомагане при наблюдаване на държавната граница и да задържат нарушителите на граничния режим, а оградата по границата беше включена в листата на обектите и дейностите, които Министерство на вътрешните работи охранява с полицейски органи, в това число и със сигнално-охранителна техника.

С признатите промени в Закона за Министерство на вътрешните работи се вършат и промени в Закона за Национална система за незабавни повиквания с обединен европейски номер 112, съгласно които центровете на системата ще обработват незабавни повиквания от транспортни средства. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР