МВР трябва да се изчисти от гнилите ябълки. Това заяви

...
МВР трябва да се изчисти от гнилите ябълки. Това заяви
Коментари Харесай

Шефът на МВР заговори като Борисов за изчитване на къщичката

МВР би трябвало да се почисти от гнилите ябълки. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев във връзка последните следствия против служители на реда, упрекнати в чадър над незаконни групи. Това подсети на годините, в които министър председателят беше основен секретар във вътрешното ведомство и непрекъснато говореше, че би трябвало да си почисти къщичката.

Според Радев би трябвало да се усили заплащането на чиновниците, както и тяхната мотивация за работа. На този декор тази неделя следва следващ митинг на синдикатите с искане за по-добри условия на труд. Зрелищната акция против двамата служители на реда от столичното 7-мо районно, упрекнати в рушвет и наркотрафик, още веднъж повдигнаха тематиката за корупцията в системата на Министерство на вътрешните работи.

Според данни на прокуратурата двамата са притискали дилъри, които да работят за тях в продължение на месеци. Единият от арестуваните Александър Станев на 27 години е чиновник със относително къс стаж.

Въпреки късия стаж показвал забележителни благоприятни условия. Притежавал първокласен джип и плащал 1 300 лева наем за жилище. Според проверяващите взел участие и в свободни боеве. В същото време в правосъдната зала стана ясно, че и двамата служители на реда имат десетки награди.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР