МВР стартира засилени проверки във връзка с абитуриентските балове. Проведени

...
МВР стартира засилени проверки във връзка с абитуриентските балове. Проведени
Коментари Харесай

Засилени проверки на МВР във връзка с абитуриентските балове

Министерство на вътрешните работи започва засилени инспекции по отношение на абитуриентските балове. Проведени са срещи с управленията на учебните заведения, както и с представители на охранителните компании, които се грижат за сигурността в образователните заведения, стана ясно на брифинг в Главна дирекция " Национална полиция ".

" Проведени са срещи-беседи както с възпитаници, по този начин и с техните родители, по отношение на плануваните екскурзии, с цел да се провежда безвредното напредване на зрелостниците, обвързвано с колони от коли. Напомняме на зрелостниците за ръководството на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол или наркотични субстанции и какви са последствията. Организирани са срещи с районните ръководства на образованието и с Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " във връзка с проведените пътувания. Извършен е инструктаж на водачите на транспортните средства, с които се транспортират учениците ", съобщи Мария Ботева от отдел " Пътна полиция ".

По думите ѝ сега поради матурите в доста от дните, в които учениците не учат, те вземат участие в разнообразни проведени прояви.

" Правят се контролни инспекции на водачите на рейсове и микробуси. Призовавам зрелостниците да не се демонстрират през прозорците или други отвори ", добави Мария Ботева.

Съставени са протоколи за предизвестие към зрелостници, формирани са 102 акта. На място са открити 3 нарушавания за алкохол, 232 за скорост.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР