МВР стартира няколко спецакции срещу купуването на гласове у нас.

...
МВР стартира няколко спецакции срещу купуването на гласове у нас.
Коментари Харесай

Акция Купен вот стартира в цялата страна

МВР започва няколко спецакции против пазаруването на гласове у нас. Полицията и Прокуратурата в Бургас регистрираха, че арестуваните досега в региона са 24, формираните предупредителни протокола са 712, а досъдебните производства - 18. Средно за глас се заплаща сред 10 до 150 лева, оповестиха още от прокуратурата.

Днес бяха задържани кметът на поморийското село Бата и общинският консултант Пламен Огнянов. По неофициална информация у арестувания кмет са открити описи с имена, неуточнена парична сума. Сигналът против него бил подаден от локални поданици.
 400% повече следствия за следен избор 400% повече следствия за следен избор
400% увеличени на водените досъдебни производства срещу политическите права на жителите по отношение на данните към 31 март 2021 година Това пока...

Относно Огнянов, на последните локални избори, той влезнал с гласовете на Движение за права и свободи в Общинския съвет в Поморие, само че е изключен поради потребление на преференциален избор.

От полицията в Бургас обявиха следното:

„ Схемите били разнообразни - от пари на ръка, хранителни артикули, през ваучери за техника. Има обещания за опрощаване на заеми към избрани физически лица, извършващи противозаконна лихварска активност. Включително сме се натъквали на контракти за трудови правни отношения, в които размерът на заплатата е 5-цифрена сума ”, сподели Калоян Калоянов, шеф на ОДМВР –Бургас.

Все още няма изясненост каква част от арестуваните ще получат обвинявания за нарушение на изборното законодателство.

Във Великотърновско полицията също влезе в редица обитаеми места. Домовете на трима претенденти за депутати и един кмет бяха претърсени. Съставени са им предупредителни протоколи.
 Арестуваха кмета на Гурково при акция по линия на купения избор Арестуваха кмета на Гурково при акция по линия на купения избор
Специализирана интервенция се организира в Гурково, заяви кореспондентът на БГНЕС за района. По първична информация е арестуван кметът...

Повече от 8 часа полицията чака кмета на село Водолей – Антоанета Тодорова, да се появи, защото и тя е в листата за инспекция. Тодорова, която е четвърти мандат кмет, въпреки всичко дойде, само че отхвърли коментар. По-рано денем тя съобщи, че ще спомага на полицията.

Претърсване в домовете на трима претенденти за народни представители е имало във Велико Търново, Килифарево и Стражица. И на тримата са им формирани предупредителни протоколи да съблюдават изборното законодателство. А в региона на Сандански бяха задържани близо 10 души. В блокираното село Склаве настояват, че силите на реда са употребявали принуждение.

Акция против купения избор имаше и в Асеновград. Традиционно в ромската махала се търгуват с сред 30 и 50 лева за глас. Материалите към този момент са в прокуратурата. По-любопитен е обаче сигнал за представителите на именития мото клуб " Хелс Ейнджълс " в града, които са били разпитвани за покупко-продажба на избор.

„ Да, към днешна дата, има сигнал, че 3 лица от мотоклуб, намиращ се в града, ще вземат участие в покупко-продажба на вота ”, изясни Петър Бабугеров, шеф на РПУ-Асеновград.

Мотоклубът е клон на именитите американци от „ Хелс Анджъйлс ”. За да си техен член, минава най-малко година изследване и има 4 равнища на израстване. Имат строга подчиненост и мрежа по целия свят.
 След искане на Гешев: ЦИК лиши имунитета на кандидат-депутат поради платен избор След искане на Гешев: ЦИК лиши имунитета на кандидат-депутат поради платен избор
Центалната изборна комисия взе решение да смъкна имунитета на претендента за депутат от коалиция " Изправи се! Мутри вън! "...

„ Хелс Анджъйлс ” са в България от 2014 година. По света името на „ Хелс Анджъйлс ”e обвързвано и с незаконен бизнес - като трафик на дрога и оръжия. В редиците им има всевъзможни хора от продавачи в магазин до политици. Въпросът до каква степен водачите могат да бъдат задействани по поръчка или за при такава голяма членска маса остава отворен.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР