МВР ще започне дисциплинарна проверка срещу 13 души, които са

...
МВР ще започне дисциплинарна проверка срещу 13 души, които са
Коментари Харесай

Пропускът при контрола на летище София се дължал на ходене до тоалетната и пушене на цигари, 13 души са отстранени

МВР ще стартира дисциплинарна инспекция против 13 души, които са свързани с случая от вторник тази седмица, когато над 40 души от полет от Париж до София, са били позволени да преминат без наложителните гранична и паспортна инспекция.

В момента чиновниците дават пояснения. Някои от тях са се намирали пред постройката на терминала, едни са декларирали, че са отишли да ядат, други до тоалетната, а трети, че са пушели.

Това заяви вътрешният министър Валентин Радев на брифинг по случая. По-рано през днешния ден министър председателят Бойко Борисов изиска най-тежките санкции за чиновниците на гранична полиция, които не са били по местата си и по този начин са позволили прекосяването на хората.

Всички, които не са били подложени на граничен надзор, са тествани след това, съобщи още Радев и увери, че и багажите им са минали ревизия. " Добре, че полетът е от Париж. Те са минали инспекция през едно европейско летище и това е гаранция, че не са влезнали терористи ", съобщи още вътрешният министър.

Сред отстранените чиновници са и ръководителите на тези, които не са били по местата си, съобщи Радев. Те ще бъдат сменени с хора от Бургас и Варна.

" На 20 март в 15.20 часа идва полет на " България еър " от Франция, само че по това време чиновниците, които е трябвало да извършат граничния надзор, не са били по местата си и част от пасажерите са минали, без да им бъде осъществен подобен надзор. Тези лица са тествани и от тях няма такива, които да са издирани по един или различен мотив. Това е неприемлив пропуск на граничните чиновници, които са били на промяна. Тези чиновници са седем и към сегашния миг им се снемат пояснения, с цел да се открият същинските аргументи. На първо четене – нямало сега полет, някой бил до тоалетна и така нататък 42 индивида са минали без инспекция, което е към половината пасажери от самолета ", съобщи на брифинга основен комисар Станислав Кичиков, шеф на Главна дирекция " Гранична полиция ".

Сигналът за случая идва с един ден забавяне към Министерство на вътрешните работи. Според Кичиков това е сладкодумен, че най-вероятно е имало опит за прикриване на случилото се.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР