МВР ще проверява всеки починал от COVID-19 със сертификат за

...
МВР ще проверява всеки починал от COVID-19 със сертификат за
Коментари Харесай

Премиерът: МВР ще проверява всеки починал от COVID-19 със сертификат къде се е ваксинирал

МВР ще ревизира всеки умрял от COVID-19 със документ за имунизация къде се е имунизирал, съобщи пред bTV министър председателят Кирил Петков.

Той сподели, че е поръчал особено на вътрешния министър Бойко Рашков да ревизира всички сходни случаи. „ Така се надяваме да хванем тези, които издават подправени документи по-бързо “, сподели Петков.

Относно решението дали ще има нови ограничения за ограничение на болестта с „ Омикрон “ разновидността, Петков разяснява, че към този момент не са обсъждани.

„ Първата мярка е добавката от 75 лева за пенсионерите, уповавам се този тласък да накара хората да се имунизират. Втората мярка е осведомителната акция,която към този момент стартира през декември. Ваксината не е пробна, няма риск. Всеки има отговорност да направи тази имунизация, с цел да не стигаме до локдаун. Третата мярка е осведоменост на персоналните лекари по отношение на кои уязвими групи с съпътстващи болести могат да се имунизират “, сподели още Петков.

По другата водеща тематика – повишението на цените на газа, министър председателят разяснява, че нарастване с 30% е неуместно.

„ Това беше една неприятна изненада. Имаше по-оптимални способи за ръководство на този газ. Това да не защитаваш публичния интерес и крайния консуматор не е добре свършена работа на КЕВР “, сподели Петков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР