МВР ще предложи промяна в Наказателния кодекс (НК), с която

...
МВР ще предложи промяна в Наказателния кодекс (НК), с която
Коментари Харесай

МВР ще иска наказателна отговорност за шофьорите с над 0,5 промила алкохол

МВР ще предложи смяна в Наказателния кодекс (НК), с която прагът на допустимата централизация на алкохол, след която ще се носи наказателна отговорност да падне на 0,5 промила. Това заяви в изявление за Нова тв новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. В момента наказателна отговорност се носи от водачи, хванати да карат с над 1,2 промила алкохол.

" Предлагаме равнището да е до 0,5 или до 0,2. Да взаимстваме от европейската процедура. Прагът 1,2, до 1,2, над 1,2 е извънредно огромен. Моята позиция, е че изобщо не би трябвало да се позволява да се използва алкохол ”, съобщи Коцев и добави, че експертна група ще приготви и предложи фрапантни ограничения против пияните водачи.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи направи тази поръчка, макар че призна, че още няма статистика, която да покаже резултатите от последните промени в Наказателен кодекс, с които бяха повишени наказванията за пияни и дрогирани водачи и най-много отнемането на колите им. Коцев сподели единствено, че се следи понижение на досъдебните производства против пияни водачи, защото през август са били 438, а през септември са 138.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР