МВР ще направи списък за опасни участъци от пътища, сред

...
МВР ще направи списък за опасни участъци от пътища, сред
Коментари Харесай

МВР ще направи списък за опасни участъци от пътища

МВР ще направи лист за рискови сектори от пътища, измежду които е и този край Ловеч. Такива места има и на 66-ти километър на автомагистрала " Марица " и на други. Това съобщи министъра на вътрешните работи Валентин Радев на брифинг след изключителната среща в Министерски съвет във връзка зачестилите произшествия в правата Ловеч - Ябланица. По думите на министъра, Министерство на вътрешните работи ще даде статистиката и на другите министерство за " там да бъдат направени усъвършенствания на пътищата ". " Дали с релефна маркировка, или с друи неща.

Дори в случай че би трябвало и препроектиране на пътищата, с цел да избегнем справедливи аргументи за пътнотранспортни катастрофи ", сподели той, като позволи и промени в законодателството. В същото време министъра на външните работи съобщи, че " От 1000, в България жертвите по пътищата понижиха до близо 600. След това се усилиха малко. От една година следим наклонност, сравнявайки днешния ден със същия ден от предходната година, 50.60 са по-малко убитите. Опитваме се да натискаме надолу това число, да нямаме толкоз жертви, само че това е статистиката ", изясни Валентин Радев, представен от организация " Фокус ".

Той подсети, че са направени промени в законодателството,, а усъвършенстване се чака към края на годината. " До 2020 година би трябвало да стигнем до половината от смъртните случаи, да се изравним с числата от Европа ", посочи вътрешният министър. " И министър председателят, и всички ние изричаме съболезнования на околните на всички, които починаха там ", съобщи Валентин Радев. " С доста паника и угриженост говорихме и за следствията, за жертвите, за ранените, за икономическите последици. Говорихме и за ограниченията, които ще вземем във всички области ", добави той, като посочи, че всички участвали са докладвали какво може да се направи за възстановяване на обстановката.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР