МВР ще купи още 1200 ленти за принудително спиране на

...
МВР ще купи още 1200 ленти за принудително спиране на
Коментари Харесай

Лошо, трафиканти: МВР купува 1200 ленти за пукане на гуми

МВР ще купи още 1200 ленти за наложително прекъсване на коли, които ще бъдат раздадени на всички районни полицейски ръководства в страната. Към момента са налични 759 ленти и те са в патрулните полицейски коли. Обособените КПП-та " Траянови порти " и " Църна маца " ще бъдат оборудвани с такива ленти.

При нужда при задържането на незаконни мигранти униформените ще употребяват лентите за наложително прекъсване на коли. Това заяви комисар Венелин Младенов, началник на " Охранителна полиция " в Главна дирекция „ Национална полиция ”.

Комисар Младенов участва на занимание с присъединяване на чиновници от ГДНП и седем регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик и София.

Целта на практическото образование е да се опреснят знанията на служителите на реда за деяние на терен. В съответния случай беше разиграна обстановка за осъществен обир на бензиностанция в жр " Тракия ". Автомобилът е " подаден " на съответните патрули, които стартират да го преследват. Единият от полицейските екипи разпъва лентата за наложително прекъсване и оказва помощ за залавянето на нарушителя.

Комисар Младенов, както и шефът на ОДМВР - Пловдив старши комисар Васил Костадинов нямат спомен по кое време последно е употребена такава лента.

" Във всеки патрулен автомобил това съоръжение е налично. Не е употребявано скоро като процедура в града, евентуално не е имало причина. Въпросните ленти с шипове са в кутии и разгъването им става за секунди " - сподели ст. комисар Костадинов.

Според полицейския началник, хората в автомобила не са застрашени. При скорост от 70-80 км/ч по никакъв метод не се нарушава посоката на придвижване. Правени са проби при придвижване със 120 км/ч. Шиповете се забиват в гумите и евентуално има стабилизиращ и спиращ резултат, добави той. Уточни обаче, че всяка обстановка е друга, според от положението на пътищата и атмосферните условия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР