МВР ще извърши проверка дали има превишаване на полицейските правомощия

...
МВР ще извърши проверка дали има превишаване на полицейските правомощия
Коментари Харесай

След протеста: МВР проверява видеа в социалните мрежи за полицейско насилие

МВР ще извърши инспекция дали има превишаване на полицейските пълномощия по време на вандалски дейности на митинга в София.

Това разгласи в Бургас шефът на Главна дирекция „ Национална полиция “ основен комисар Атанас Илков. По думите му полицията е свършила добре работата си по време на митинга.

Комисар Илков съобщи, че анализите ще покажат дали е неточност, че е позволено смесването на две агитки по време вечерта на погрома. Той участва в Бургас на откриването на XXIX Национален конкурс “ Пътен служител на реда на годината ”.

„ Ще се извърши инспекция по обособените клипчета, които се появиха по обществените мрежи, тъй че на този стадий е доста рано да кажа каквото и да е било преди да е завършила инспекцията и преди да бъде открито всичко това, което се е случило. В случай, че се откри превишаване на полицейски пълномощия от страна на избрани чиновници на Министерство на вътрешните работи би трябвало да бъде уверени, че управлението ще бъде безкомпромисно към такива чиновници ”, съобщи основен комисар Илков.

Общо 38 са арестуваните за осъществяване на вандалски прояви по време на митинга в столицата, оповестиха в това време от Столична дирекция на вътрешните работи.

От тях трима са в ареста за палеж и разваляне на служебни транспортни средства, като по случаите има формирани две досъдебни производства – за разпален бус на Общинска полиция и за разпален полицейски автомобил, ситуиран на бул. „ Васил Левски “ наоколо до постройка на посолство. Друг от арестуваните е отведен в полицията за владеене на опиати.  

Спрямо другите 34-ма души, седем от които малолетни, е разкрита процедура по Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия.

Преписките им са завършени и са докладвани на съда, като трима са оправдани, а за четирима е планувана друга дата. По отношение на трима малолетни преписките ще бъдат изпратени на локалната комисия за битка с противообществени прояви на малолетни и малолетни лица. На останалите 24-ма са натрапен санкции в размер на 1000 лв. и възбрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбина за интервал от 1 година.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР