МВР се правят на ощипани за изготвянето на задължителните годишни

...
МВР се правят на ощипани за изготвянето на задължителните годишни
Коментари Харесай

Само във Фрог: МВР се правят на ощипани за задължителните доклади за войната по пътищата

МВР се вършат на ощипани за правенето на наложителните годишни отчети за войната по пътищата. Това се схваща от две писма - на вътрешното ведомство и министерски съвет до „ Института по пътна сигурност ”.
Наскоро от неправителствената организация, в която работят единствено доброволци, поискали от Министерство на вътрешните работи да им даде по ЗДОИ въпросните отчети за положението на сигурността на придвижване по пътищата от последните 7 години. По закон вътрешното ведомство е задължено всяка година да дава подобен отчет на държавното управление и респективно на премиера Бойко Борисов. Според специалисти от това зависи какви тактики ще подхващат ръководещите против безумното изтребване.

Изненадващо, обаче от Министерство на вътрешните работи отказали да дадат отчетите с аргумента, че би трябвало да се изискат от Министерски съвет, тъй като информацията за тях „ би следвало да се обработва и съхрянава там”. От „ Института за пътна безопасност” послушали съвета, който им дали от вътрешното ведомство. Много скоро от Министерски съвет попарили упованията на експертите от Института с сбитото пояснение: „ Бе направена информация в дирекция „ Правителствена канцелария”, вследствие на която се откри, че такива отчети не са входирани в деловодната система на Министерски съвет”. Простичко казано това значи, че Министерство на вътрешните работи не е изпращало до Министерски съвет никакви отчети.

Доказателство за пренебрежителното отношение на ръководещите към казуса с злополуките и ужасът по пътищата е и фактът, че нито един политик или властимащ не почете публичното разискване на Закона за придвижване по пътищата, извършен в края на февруари т. година в Софийския университет. Форумът, проведен от „ Института по пътна безопасност” се трансформира в казус поради присъединяване на над 300 специалисти, професори, студенти по право, родители изгубили децата си при ПТП, жители.

Всички участващи в разискването се сплотиха, че няма война по пътищата. Състоянието в което се трансформирала транспортната ни система е еднакво на тероризъм. При война е явен врагът, до момента в който при тероризмът опасността не е индетифицирана. Това ще рече, че страната не е в положение да се опълчи на пътнотранспортния травматизъм със методите които ползва.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР