МВР се готви да обяви обществена поръчка за наемане на

...
МВР се готви да обяви обществена поръчка за наемане на
Коментари Харесай

Баретите в МВР си търсят самолет под наем

МВР се готви да разгласи социална поръчка за наемане на аероплан, с който баретите от Специализирания отряд за битка с тероризма (СОБТ) да упражняват парашутни скокове.
Това излиза наяве от документи, оповестена на уеб страницата на силовото ведомство. Министерство на вътрешните работи възнамерява от наетия аероплан да се извършат общо 1650 скока за двугодишния период на контракта. Те са разграничени в няколко категории. Баретите ще скачат от височини от 1100 до 3000 метра.

Не ясно какъв брой е готово да заплати Министерство на вътрешните работи за наема на самолета. В оповестените документите се показва единствено по какъв начин се образува цената, само че не и самата ѝ стойност, написа още mediapool.bg.

Това не е първият път, когато Министерство на вътрешните работи афишира сходен търг. Миналата година силовото ведомство е сключило подобен контракт за наем на аероплан с частна компания. Тогава Министерство на вътрешните работи е считало да похарчи общо 45 хиляди лева за тези тренировки на баретите. В последна сметка обаче е подписан контракт единствено за 9348 лева Обществената поръчка е била разграничена на две позиции, а реализатор е открит единствено по втората – общо 220 скока за тренировки на " прекачване на екипи по парашутния прийом ".

По първата позиция, която е била на стойност над 36 хиляди лева, в началото е класиран участник. Впоследствие обаче процедурата по възлагане е прекъсната. Като съображение е записана неразбираемата дефиниция, че участникът " не е показал доказателства, че не са налице учредения за премахване, планувани в Закона за публичните поръчки ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР