МВР съобщи, че от 14.00 часа днес временно е преустановено

...
МВР съобщи, че от 14.00 часа днес временно е преустановено
Коментари Харесай

Гърция спря преминаването на камиони през два гранични пункта

МВР заяви, че от 14.00 часа през днешния ден краткотрайно е прекратено придвижването на товарни коли над 3.5 т през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон " и " Капитан Петко челник ". Въведеното ограничаване е от гръцките управляващи, които оповестяват, че повода за това са влошени метеорологични условия на територията на Гърция.

Във връзка с ниските температури и предстоящите снеговалежи над по-голямата част от страната от Агенция " Пътна инфраструктура " молят водачите да карат деликатно и в случай че е допустимо, да лимитират пътуванията. Тези, които ще са на път, да са с коли, готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да съблюдават отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания, показват в известие от организацията.

В неделя, 14 февруари, в 19 области в Западна, Централна и Южна България - Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Перник, София - град, Софийска област, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол, е избран жълт код за евентуално рисково време за натоварен снеговалеж и ниски температури. Ще има условия за поледици, навявания и формиране на преспи.

Областните пътни ръководства наблюдават метеорологичните прогнози по региони и подхващат обработка на настилките против хлъзгавост и замръзване.

Всички машини на пътноподдържащите компании са в цялостна готовност за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид.

От АПИ означават, че за повишение сигурността на придвижване, в случай че метеорологичните условия го изискват, е допустимо затваряне на избрани сектори за разчистване и култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника, означават от организацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР