МВР пусна зрелищни кадри от арестуването на членовете на организираната

...
МВР пусна зрелищни кадри от арестуването на членовете на организираната
Коментари Харесай

Първи кадри от зрелищните арести в Пловдив и страната

МВР пусна зрелищни фрагменти от арестуването на членовете на проведената незаконна група, изнасяла военни артикули за Русия, видя Plovdiv24.bg . По-рано по този мотив в Пловдив се организира конференция.

В брифинга участваха Мария Павлова, заместник-главен прокурор, Живко Коцев, основен секретар на Министерство на вътрешните работи, Пламен Тончев, ръководител на Държавна организация " Национална сигурност “ и Ваня Христева, областен прокурор на Пловдив.

Акцентите:

Вчера на територията на наши регионални градове се направиха дейности, в резултат на които е разкрита ОПГ, основана с користна цел - търговия на артикули с двойна приложимост от България към Русия.

За задачата е било записано комерсиално сдружение в Пловдив. Закупени са артикули за 4 милиона лв. - военни артикули, измежду които авиационни радиостанции, бинокли, оптични прицели и други, в контраст на глобите на страната ни към Руската Федерация. 

Всички членове на групата са задържани, общо 12 души. 5 от тях са непознати жители - трима руснаци, албанец и жител на Беларус. Разследването продължава и към сегашния миг. Доставените артикули са употребявани за войната в Украйна, предопределени са за специфичните елементи като ЧВК " Вагнер “ да вземем за пример, 26-ти специфичен отряд, военно-морската пехота, а не за постоянната съветска войска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР