МВР пусна свой филм за оградата на границата с Турция,

...
МВР пусна свой филм за оградата на границата с Турция,
Коментари Харесай

МВР отговори на Йончева с филм за оградата

МВР пусна собствен филм за оградата на границата с Турция, откакто депутатът и представител на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева пусна собствен филм за оградата, съобщи Офнюз.

20-минутният филм на Йончева разкрива неефективността на оградата по българо-турската граница, която би трябвало да стопира бежанците от Близкия Изток. Според разкритията България е построила двойно по-скъпо оборудване спрямо Гърция, което обаче не стопира трафика на мигранти, като бежанци прескачат оградата и със стълба.

Филмът на Министерство на вътрешните работи обаче хвали оборудването.

Според 10-минутното видео през 2017 година са регистрирани 7392 опита за прекосяване на границата - с 81% по-малко от 2016 година

Причините за това са няколко, като една от тях е завършването на оградата, изяснява Министерство на вътрешните работи.

Дължината на оградата по границата с Турция е 235,6 км.

Преди 4 години се стартира с сектор от 30 км, само че без съседен път, на най-чувствителните тогава сектори на границата, като по-късно Министерство на вътрешните работи регистрира близо 7 пъти понижаване на опитите за нелегално прекосяване на границата в този сектор, написа epicenter.bg.

Тогава обаче бежанците се насочват към нови сектори, което постанова ограда да се построи и там, изясняват от Министерство на вътрешните работи.

Във кино лентата се изреждат и случаи на опити на бежанци да преминат границата, в един от тях сполучливо благодарение на стълба. В различен от случаите пък за залавяне на бежанци е употребен хеликоптер.

Обясненията за успеваемостта на преградното оборудване не престават с това, че тя е била оценена от някогашния английски министър председател Дейвид Камерън и унгарския министър председател Виктор Орбан, като от Министерство на вътрешните работи прецизират, че тогава оградата даже не е била приключена.

От Министерство на вътрешните работи допълват, че за понижаване на бежанския поток през страната са оказали въздействие и спецакциите, при които са арестувани каналджии.

За намаляването на бежанския поток през България роля имат още положителните връзки на страната ни с европейските страни и Турция, означават още във кино лентата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР