МВР пусна СХЕМА с роднинските връзки на ало измамниците Повече

...
МВР пусна СХЕМА с роднинските връзки на ало измамниците Повече
Коментари Харесай

Ало измамниците спечелили 10 млн. лева за 2 години

МВР пусна СХЕМА с роднинските връзки на ало измамниците

Повече от 10 милиона лв. са съумели да съберат телефонните измамници, които бяха задържани при акция в Горна Оряховица и в Румъния. Това са данни за миналите две години. А дали и какво са съумели да вземат с измами преди този момент, не е ясно. Сега управляващите стартират инспекции на имуществото им, предава Nova.

Акцията, наречена от Министерство на вътрешните работи " Ринг, кръг " разрушила най-голямата скица за телефонни измами у нас. Само за два месеца ударите им били за близо 200 000 лв..

„ Сега виждате цялата незаконна скица и се надявам парцелите на тези да бъдат иззети, не знам дали законът това го разрешава ”, разяснява министър председателят Бойко Борисов. И инспекцията на парцелите им стартира. В Горна Оряховица. Обходени бяха девет адреса – тези в които през вчерашния ден влезе полиция и жандармерия. В шест от тях – нямаше никой. „ За тези, които нямаме информация ще им бъде изпратено писмо-уведомление в период да се явят в общината и да дават документи и строителни бумаги ”, изясни Мартин Борисов – специалист в Община Горна Оряховица.

От локалната власт щели да ревизират и обществения статус на обвинените. Всички те са в роднински връзки, излиза наяве от графика, публикувана от Министерство на вътрешните работи. „ Когато получим от органите на реда, които са арестувани ще създадем щателна инспекция за това дали са платени налозите в общината ”, добави кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев.

Ясен е общественият статус на жертвите - пенсионери, с ниски приходи и огромни спестявания. Схемата била все една и съща - лъжат излъганите, че оказват помощ на Министерство на вътрешните работи.

„ Това е повтарящата се процедура, размерът на вредите и спецификата на потърпевшите – възрастни хора, ни демонстрира, че би трябвало с изключение на арести, да се поставят и старания за предварителна защита ”, изясни основният прокурор Сотир Цацаров.

Обажданията постоянно се правели от Румъния. Затова и акция Ринг Ринг се провела там. От Министерство на вътрешните работи разпространиха фрагменти от залавянето на тарторите на ало мафията, на които се вижда опита на задържаните да изхвърлят телефони в тоалетната. „ За 2018 година от декларираните телефонни измами е над 8,4 милиона са парите за 2018-та, а за първите три месеца на 2019-та са над 2 милиона лв. ”, съобщи Златка Падинкова началник-сектор " Престъпление срещу собствеността и културно-исторически полезности " в Групово дело " Национална полиция ".

Над 30 души бяха задържани при вчерашната огромната акция на спецпрокуратурата провела се на територията на България и Румъния.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР