МВР публикува списък на скривалища и противорадиационни укрития, които са

...
МВР публикува списък на скривалища и противорадиационни укрития, които са
Коментари Харесай

292 са годните скривалища в страната

МВР разгласява лист на скривалища и противорадиационни укрития, които са в положително и приемливо положение. От информацията излиза наяве, че тези обекти са 292. Част от тях са в учебни заведения, други са в промишлени обекти или общински здания. За някои от обектите е оповестена информация, че са в приемливо положение и за седмица могат да бъдат приведени в положително положение, като за задачата ще са нужни незначителни финансови средства.

В област София те са 52; област Благоевград – 2; област Бургас – 14; област Варна – 6; област Видин – 11; област Враца – 5; област Габрово – 5; област Добрич – 2; област Кърджали – 1; област Ловеч – 4; област Пазарджик – 13;област Перник -16; област Плевен – 14; област Пловдив – 31; област Разград – 41; област Русе – 12; област Сливен – 21; област Смолян – 30; област Стара Загора – 2; област Шумен – 1; област Ямбол – 8; област Кюстендил – 1.

Целият лист е публикуван.

" България разполага със 704 групови средства за отбрана - скривалища и противорадиационни укрития, което е забележителен брой ", заяви преди седмица основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ГДПБЗН) по време на чуване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред.

" Ползваме мотива от интернационалната конюнктура да проверим укритията, а не тъй като е постъпила информация, че ще ги употребяваме ", уточни тогава вътрешният министър Бойко Рашков и добави, че те дълги години не са били поддържани. Той посочи, че е обикновено да се вършат такива инспекции, както е била осъществена и инспекция за наличностите от йодни таблетки, след което държавното управление е взело решение да отпусне средства за попълване на наличностите с изминал период.

Николов оповести също преди няколко дни, че дирекцията приготвя електронен указател на укритията в страната, което ще даде опция те да бъдат локализирани от жителите. " Мазетата на всички жилищни и публични здания, строени след 50-те години на предишния век, са пригодени за укрития ", сподели още Николов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР