МВР продължава разпитите по случая със сина на бизнесмена Миню

...
МВР продължава разпитите по случая със сина на бизнесмена Миню
Коментари Харесай

Криминалист със сензационна версия: Вероятно е отвличането на Стайко Стайков да е инсценировка

Министерство на вътрешните работи продължава разпитите по случая със сина на предприемача Миню Стайков. В понеделник сутринта търсеният посредством " Интерпол " Стайко Стайков беше признат в " Пирогов " с пострадвания по главата. Мъжът твърди, че е бил похитен и му е нанесен побой.

 
От прокуратурата обявиха, че съгласно юриста на Стайков младши, той е схванал, че е разгласен за търсене едвам в този момент. Стайко Стайков е търсен от три месеца за присъединяване в незаконна група за пране на пари, данъчни закононарушения и контрабанда.
 
От прокуратурата ще изискат Стайков да остане за непрекъснато в ареста, а той е подал молба, в която заявява подготвеност да сътрудничи на следствието против него.
 
Пред Bulgaria ON AIR криминалистът Иван Савов изясни, че е станало ясно, че не е имало индикации, че лицето е било обект на похищение, никой от околните не е докладвал и внезапно се е появил пребит и с белези.
 
" Единственият процес на събитията може да се случи единствено когато се проследят позвънявания, когато се разпитат хора, в това число и Стайко Стайков ", счита Савов.
 
По думите му има огромен късмет историята с отвличането да е инсценировка.
 
" Предполагам, че Стайков значително е схванал, че в последна сметка не може да се крие през целия си живот и е по-добре да се яви, с цел да мине цялата правосъдна процедура, без значение от нейния край, тъй като това, че едно лице е привлечено като обвиняемo, не значи, че е осъденo ",  разяснява някогашният министър на вътрешните работи Еманиул Йорданов.
 
По думите на Йорданов документът, който Стайков е подписал за подпомагане на полицията, може да се отрази върху мярката му за неотклонение, само че най-вероятно тя ще бъде задържане под стража и най-малко шест месеца той ще бъде арестуван.
 
" За огромно страдание професионализмът в полицията през последните години внезапно спада заради ред аргументи. Липсата на първокласен кадрови капацитет значително игра роля в " оплескването " на някои случаи ", съобщи криминалистът Иван Савов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР