МВР претърсва офисите на Велико Желев от Хидрострой. Предприемачът е

...
МВР претърсва офисите на Велико Желев от Хидрострой. Предприемачът е
Коментари Харесай

МВР претърсва офисите на Велико Желев от Хидрострой

МВР претърсва офисите на Велико Желев от " Хидрострой ". Предприемачът е арестуван и се намира на мястото на претърсванията, пишат bTV и Българска национална телевизия.

По предварителна информация става дума за следствие за насила.

Желев има благосъстоятелност в едни от най-големите строителни компании в България, работили по градежа на голям брой инфраструктурни планове, в това число, която беше проверявана от министъра на районното развиване арх. Иван Шишков предходната седмица.

Компанията му е и в консорциума, който завоюва публичната поръчка за строителство на тунел под Шипка, който би трябвало да свърже Северна и Южна България с пробив под Стара планина. Други планове, в които вземат участие компаниите му, са елементи от градежа на Автомагистрала “Хемус “, ремонта на Аспаруховия мост във Варна, ремонта на ул. " 6-и септември " в София, прословувото кръгово придвижване във Варна, което се наводни още при първия дъжд след стартирането му в употреба и други

През 2016 година " Хидрострой " се сля с другия мастодонт в бранша – " Водстрой 98 " - компания, свързвана в медиите с Делян Пеевски.

Велико Желев е ръководител на Съвета на шефовете на " Хидрострой ".

Той е строителен инженер по обучение - магистър по „ Строителство на здания и уреди ” от Варненски свободен университет „ Черноризец Храбър ”. Магистър по стопанска система в специалностите „ Индустриален мениджмънт ” – Технически университет, гр. Варна и „ Икономика на търговията ” – Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ”, гр. Свищов, написа на уеб страницата на " Хидрострой ".

В мандата на държавното управление на Национална движение „Симеон Втори", Желев оглавява Агенция " Пътна инфраструктура ". При Тройната коалиция е консултант на министъра на районното развиване Асен Гагаузов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР