МВР представи график и концепция за изработването на новите лични

...
МВР представи график и концепция за изработването на новите лични
Коментари Харесай

Новите лични карти: С вграден чип, по-лесно преминаване през граница и едни от най-сигурните в света

МВР показа график и идея за изработването на новите персонални документи. 
„ Това е план, почнал през 2019 година Искаме да наваксаме забавянето. Представена е цялостна идея за персонифициране на българските персонални документи. Тя ще промени метода, по-който те ще бъдат издавани. Визията, дизайнът и отбраната им също ще бъдат изменени. Ще отговрарят на актуалните условия и стандарти за качество. Ще бъде изработен опит доста от дейностите да бъдат осъществени в по-кратки периоди от плануваното ". Това разгласи на брифинг зам.-министър Моника Димитрова-Бийчър.
" Няколко типа документи ще бъдат издавани до края на 2023 година. Те са свързани с персоналната карта и с решенията за престояване. Това ще улесни прекосяването през граница с персонална карта. Доставката на машините ще бъдат осъществени по-рано. В персоналните карти ще бъде вграден електронен чип.
Мобилното приложение за българските персонални документи е обновено и осъвременено. To e надградено и обогатено с нови функционалности ", изясни още тя.
По думите ѝ това ще бъде напълно ново потомство персонални карти и те ще бъдат едни от най-сигурните в Европа и в целия свят.
Представителят на консорциума, който ще извърши плана, Злати Петров показа задачите на плана.
„ Преминаваме от децентрализиране на системата към централизиране. Повишава се равнището на отбраната на българските документи за идентичност на международно равнище. Ще се вкара и електронна идентификация. Срокът за осъществяване на плана е 19 месеца, като в края на интервала те би трябвало да са въведени в употреба “, уточни той.
„ В персоналните карти ще има вграден чип. Ще се построи напълно нова постройка, където ще бъде ситуирана системата и друга постройка, в която ще се обитава административния екип “, изясни още Петров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР