МВР предприема допълнителни мерки в контекста на противодействие на незаконната

...
МВР предприема допълнителни мерки в контекста на противодействие на незаконната
Коментари Харесай

МВР поставя допълнителни жилищни контейнери за бежанци

МВР подхваща спомагателни ограничения в подтекста на противопоставяне на противозаконната миграция и повишение на сигурността в изискванията на пандемия. Част от тях са свързани с увеличение на потенциала на центровете от затворен вид за настаняване на чужденци, предава Българска телеграфна агенция.

За задачата на територията на страната ще стартира превозването на спомагателни жилищни контейнери, които да бъдат ситуирани в стопанисваните от Министерство на вътрешните работи инфраструктурни региони с мултифункционално предопределение.

Контейнерите ще бъдат ситуирани на към този момент обособени площадки в центровете за чужденци на Дирекция " Миграция " от затворен вид в Любимец и Елхово.

Въпреки че потенциалът на центровете не е напълнен, главната цел е да се обезпечи по-голяма повърхност и сигурност според противоепидемичните правила както за настанените, по този начин и за личния състав.

Процедурата по настаняване на чужденци включва медицински обзор и антигенен тест за COVID-19. Следва наложителна карантина в обособен бранш, според Указанията за настаняване на чужденци на Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР