МВР предлага по-строги наказания за пияните и дрогираните шофьори, криминализиране

...
МВР предлага по-строги наказания за пияните и дрогираните шофьори, криминализиране
Коментари Харесай

МВР поиска да се криминализира отказът от тест за алкохол и наркотици

Министерство на вътрешните работи предлага по-строги санкции за пияните и дрогираните водачи, криминализиране на отхвърли от инспекция за алкохол и опиати, както и мерки за битка с домашното принуждение .

Адвокатът му Димитър Марковски изиска домакински арест

Сред предложенията е да се инкриминира превишаването на скоростта с 50 и повече км/ч и прекосяването на червен светофар, оптималната скорост по автомагистралите да бъде понижена, а в някои градски сектори тя да бъде 30 км/ч и да има специфични правила за придвижване. Предложено е също лишаването от брошура на лидера да не е за по-кратък от лишаването от независимост.

Исканията за промени в Наказателния кодекс са част от пакет от ограничения, направени от работна група на Министерство на вътрешните работи, и бяха показани от вътрешния министър Иван Демерджиев по време на чуването му в Народното събрание.

Протестиращите ще внесат оферти за законодателни промени

Темата е обвързвана с злополуката от бул. „ Сливница ” , при която починаха двама млади. Два дни след тежката злополука Министерство на вътрешните работи заяви, че ще обезпечи още 200 служители на реда, които ще патрулират по улиците на София.

По време на съвещанието бяха показани и ограничения за битка с домашното принуждение. Ръст на случаите в страната и тревожна наклонност, регистрират всички дирекции на Министерство на вътрешните работи. Предлага се околните на жертвите на домашно принуждение да имат обвързване да рапортуват за такива случаи, както и да се разшири кръгът на лицата, в това число такива във фактическо общуване.

По думите ѝ той я е биел и до момента в който е била бременна

Министерство на вътрешните работи предлага още връзката да не се реализира по телефон и по имейл, а да бъде основан народен съвет, който да реализира координацията. Сред предложенията са също основаването на национална осведомителна система и народен указател за случаите на домашно принуждение и подобряването на съдействието сред всички институции.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР